Ministerul Educaţiei de la Chişinău propune anularea examenelor de bacalaureat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
examen

Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării va propune Guvernului anularea examenelor de bacalaureat şi eliberarea diplomelor de studii în baza mediilor anuale din perioada de liceu. Declaraţia a fost făcută de ministrul educaţiei, culturii şi cercetării, Igor Şarov, într-un briefing de presă, transmite IPN.

Potrivit ministrului, diploma va avea aceeaşi valoare juridică pentru instituţiile de învăţământ superior din ţară şi de peste hotare în cazul emiterii unei hotărâri de Parlament corespunzătoare. Data obţinerii diplomei nu va depăşi 5 iulie 2020. Igor Şarov spune că avantajul acestui scenariu este eliminarea riscului de contaminare cu COVID-19.

Alte scenarii pe care le-a luat în considerare Ministerul, dar s-a constatat că vor pune în pericol viaţa şi sănătatea elevilor, profesorilor şi a altor persoane implicate în organizarea şi desfăşurarea examenelor, ţine de susţinerea bacalaureatului în centrele de Bac, cu monitorizare video, în instituţiile de învăţământ de provenienţă sau în regim online. Dezavantajele susţinerii examenului în regim online, spune ministrul, ţin de imposibilitatea identificării persoanei care susţine examenul de acasă, precum şi lipsa softului specializat pentru a organiza examenul în acest mod.

„Echipa Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării îşi asumă o perspectivă realistă bazată pe date şi dovezi şi abordarea situaţiei curente este centrată pe axioma că toate acţiunile sistemului educaţional urmează să aibă prioritate sănătatea copiilor şi a cadrelor didactice şi anume, evitarea contaminării cu coronavirus”, a declarant Igor Şarov.

În acest an sunt peste 17 mii de candidaţi la examenul de bacalaureat.

https://www.ipn.md/ro/ministerul-educatiei-propune-anularea-examenelor-de-bacalaureat-7967_1073488.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite