Milionarul Veaceslav Platon a rămas cu un pachet de doar 0,31% din acţiunile Moldindconbank

0
0
Veaceslav Platon ar fi fost implicat în mai multe atacuri de tip raider asupra unor companii din Moldova, Ucraina şi Rusia
Veaceslav Platon ar fi fost implicat în mai multe atacuri de tip raider asupra unor companii din Moldova, Ucraina şi Rusia

Fostul deputat şi actualul om de afaceri Veaceslav Platon deţine doar 15.594 acţiuni la a treia ca mărime instituţie financiară din Republica Moldova, arată raportul anual al Moldindconbank (MICB).

Deşi s-a vehiculat că Veaceslav Platon, supranumit şi "raiderul numărul 1“ din spaţiul CSI, controlează Moldindconbank, la finele anului 2012 acesta deţinea oficial doar 0,31% din acţiunile instituţiei financiare.

Din raportul anual publicat de bancă rezultă că cel mai mare acţionar al MICB este Valerian Mîrzac, preşedintele Consiliului de Administraţie, care deţine direct 6,34%, iar prin intermediul firmei MVI - alte 3,6%.

Rezultatele anului 2012 arată că activele Băncii au crescut cu 1.801 milioane de lei şi au constituit 8.585 milioane lei, iar cota de piaţă deţinută de MICB la acest capitol a atins 14,7%.

Volumul depozitelor au crescut cu 1.221 milioane de lei şi la sfârşitul anului 2012 s-au ridicat la 6.174 milioane de lei. Capitalul Băncii a crescut cu 21,3% şi a atins valoarea de 1.020 milioane de lei.

Moldindconbank a obţinut anul trecut un profit de 172,2 milioane de lei dintre care, conform deciziei Adunării Generale a Acţionarilor, 10 milioane de lei au fost îndreptate pentru plata dividendelor, iar restul sumei – la capitalizarea şi dezvoltarea Băncii.

Mai multe - Republica Moldova

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite