Moldindconbank anulează ipoteca de pe spaţiul de 546 de metri pătraţi de la Spitalul Republican

0
0
Noua secţie de imagistică medicală din incinta spitalului va fi deschisă pe 1 martie. Foto: Dumitru Goncear
Noua secţie de imagistică medicală din incinta spitalului va fi deschisă pe 1 martie. Foto: Dumitru Goncear

Ministrul Sănătăţii Andrei Usatâi a declarat astăzi că ipoteca emisă de Spitalul Clinic Republican pentru garantarea creditului de la Moldindconbank a fost schimbată de pe spaţiul de la parterul spitalului, pe echipamentele medicale nou aduse.

Moldindconbank a emis astăzi un document către Oficiul Cadastral Teritorial Chişinău prin care solicită radierea gajului pus pe spaţiul de 546 de metri pătraţi cu care conducerea Spitalului Clinic Republican a garantat un credit bancar.

„Ipotecarea a fost oferită doar părţii private din parteneriatul public-privat, reprezentate de Euromed Diagnostic SRL şi Magnific SRL. Prin documentul emis astăzi, banca renunţă la ipoteca pusă pe acest spaţiu şi sunt puse sub gaj echipamentele medicale aduse“, a spus ministrul Andrei Usatâi.

„Banca a cerut ca din momentul finanţării utilajelor până când sunt aduse în ţară, creditul să fie acoperit cu un gaj imobiliar. Noi deja puseserăm în gaj tot ce am avut şi n-am mai putut să garantăm suplimentar. De-asta s-a apelat la această soluţie temporară. De azi ipoteca a fost mutată pe echipamente“, susţine şi Ion Şevciuc, administratorul Euromed Diagnostic SRL.

certificat

Anterior Centrul Naţional Anticorupţie (CNA) a anunţat că cercetează legalitatea ipotecării a 546 de metri pătraţi la parterul Spitalului Clinic Republican, pentru creditarea unor agenţi economici. E vorba de patru împrumuturi în valoare totală de 10 milioane de euro şi 97 de milioane de lei, obţinuţi de la Moldindconbank, cu garanţia Ministerului Sănătăţii. 

Mai multe - Republica Moldova

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite