Moldindconbank anulează ipoteca de pe spaţiul de 546 de metri pătraţi de la Spitalul Republican

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noua secţie de imagistică medicală din incinta spitalului va fi deschisă pe 1 martie. Foto: Dumitru Goncear
Noua secţie de imagistică medicală din incinta spitalului va fi deschisă pe 1 martie. Foto: Dumitru Goncear

Ministrul Sănătăţii Andrei Usatâi a declarat astăzi că ipoteca emisă de Spitalul Clinic Republican pentru garantarea creditului de la Moldindconbank a fost schimbată de pe spaţiul de la parterul spitalului, pe echipamentele medicale nou aduse.

Moldindconbank a emis astăzi un document către Oficiul Cadastral Teritorial Chişinău prin care solicită radierea gajului pus pe spaţiul de 546 de metri pătraţi cu care conducerea Spitalului Clinic Republican a garantat un credit bancar.

„Ipotecarea a fost oferită doar părţii private din parteneriatul public-privat, reprezentate de Euromed Diagnostic SRL şi Magnific SRL. Prin documentul emis astăzi, banca renunţă la ipoteca pusă pe acest spaţiu şi sunt puse sub gaj echipamentele medicale aduse“, a spus ministrul Andrei Usatâi.

„Banca a cerut ca din momentul finanţării utilajelor până când sunt aduse în ţară, creditul să fie acoperit cu un gaj imobiliar. Noi deja puseserăm în gaj tot ce am avut şi n-am mai putut să garantăm suplimentar. De-asta s-a apelat la această soluţie temporară. De azi ipoteca a fost mutată pe echipamente“, susţine şi Ion Şevciuc, administratorul Euromed Diagnostic SRL.

certificat

Anterior Centrul Naţional Anticorupţie (CNA) a anunţat că cercetează legalitatea ipotecării a 546 de metri pătraţi la parterul Spitalului Clinic Republican, pentru creditarea unor agenţi economici. E vorba de patru împrumuturi în valoare totală de 10 milioane de euro şi 97 de milioane de lei, obţinuţi de la Moldindconbank, cu garanţia Ministerului Sănătăţii. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite