Mijloacele de transport în comun vor avea plăcuţe de înmatriculare galbene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Toate mijloacele de transport în comun vor avea plăcuţele schimbate Foto: Adevărul
Toate mijloacele de transport în comun vor avea plăcuţele schimbate Foto: Adevărul

Hotărârea adoptată astăzi de Guvern vizează responsabilizarea suplimentară a şoferilor şi a agenţilor economici din transporturile de pasageri.

În curând toate mijloacele de transport în comun vor avea plăcuţe de înmatriculare de culoare galbenă. Decizia a fost adoptată în şedinţa de Guvern de astăzi şi este menită să sporească nivelul de siguranţă în traficul rutier. 

Astfel, noile numere speciale îi vor atenţiona pe participanţii la trafic şi-i va ajuta pe şoferii care transportă pasageri să fie mai responsabilio. În plus, controalele transportului de călători vor înăspri respectarea normelor legale de reglementare a circulaţiei pe drumurile naţionale, precum şi pentru activitatea de taximetrie.

Noile plăcuţe vor avea dimensiuni, emblema şi combinaţii alfanumerice identice cu cele deja existente în circulaţie. În plus, autorităţile vor verifica mai uşor dacă maşinile au trecut inspecţia tehnică periodică, vor identifica persoanele care fac taximetrie ilegal, precum şi agenţii economici care nu respectă calitatea serviciilor şi regulile de tarifare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite