Mihai Popşoi: Moţiunea simplă împotriva ministrei Sănătăţii este un test pentru demiterea întregului Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Popsoi

Moţiunea simplă adresată ministrei Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu, va fi un test privind demiterea întregului cabinet de miniştri. Despre acest lucru a vorbit deputatul Partidului Acţiune şi Solidaritate Mihai Papuşoi în platoul emisiunii „Ora Expertizei” de la postul de televiziune Jurnal TV, transmite IPN.

„Un test pentru demersul nostru de a da jos Guvernul şi de a pune alt guvern în loc va fi această moţiune simplă împotriva ministrei sănătăţii care a dat-o în bară. La ceea ce avem în sistemul medical cu peste 2 mii de medici infectaţi, cu medici care trec în lumea celor drepţi în fiecare zi. Un test pentru demersurile noastre va fi votarea moţiunii simple împotriva ministrei sănătăţii care sperăm să aibă loc săptămâna aceasta în Parlament”, a declarat Mihai Popşoi.

Deputatul PAS susţine că în situaţia creată, Partidul Democrat din Moldova are de spus un ultim cuvânt privind votul de neîncredere în raport cu Guvernul Chicu, dar şi investirea altui guvern.

Deputatul Platforme DA Igor Munteanu afirmă că poziţia Partidului Acţiune şi Solidaritate este înţeleasă atâta timp cât există neclarităţi în privinţa învestirii unui nou guvern. “Avem nişte riscuri pe. care trebuie să le moderăm, să le abordăm în discuţii cu Partidul Democrat şi cu alte grupuri politice”.

Deşi PAS şi Platforma DA anunţau despre faptul că luni, 22 iunie, urma să aibă loc o întrevedere cu reprezentanţii PDM la tema schimbărilor guvernamentale, cei din urmă au precizat că formaţiunea nu a adoptat, în cadrul forurilor sale statutare, nicio decizie privind demiterea actualului Guvern sau instalarea unui guvern nou. PDM a specificat că este deschis pentru dialog cu toate partidele autentice din Parlament precum PAS, Platforma DA, PSRM, dar nu vede nicio posibilitate de dialog cu Pro Moldova şi fracţiunea Partidului Şor.

https://www.ipn.md/ro/deputat-pas-motiunea-simpla-impotriva-ministrei-sanatatii-este-un-7965_1074360.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite