Mihai Ghimpu: Dacă în turul doi la prezidenţiale ajung Igor Dodon cu Maia Sandu, alegerile vor fi câştigate de Dodon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Ghimpu - FOTO Eduard Enea

Fostul preşedinte al Partidului Liberal Mihai Ghimpu consideră că, dacă în turul doi, la alegerile prezidenţiale din 1 noiembrie, vor ajunge Igor Dodon şi Maia Sandu, Dodon va obţine victoria.

Mihai Ghimpu a declarat, la emisiunea „Puterea a patra” de la N4, că Igor Dodon înţelege că poate învinge în alegeri doar în faţa Maiei Sandu, motiv pentru care Dodon ar truca sondaje pentru a crea impresia opiniei publice că Maia Sandu este favorit la prezidenţiale.

Potrivit lui, Maia Sandu nu are şanse să-l învingă pe Igor Dodon pentru că nu va fi votată de unionişti şi se va repeta situaţia de la alegerile locale din Chişinău, când Andrei Năstase a pierdut Capitala în faţa socialistului Ion Ceban.

Mihai Ghimpu e de părere că singura soluţia pentru a-l învinge pe Igor Dodon în alegeri este ca forţele proeuropene şi unioniste să identifice un candidat comun la prezidenţiale, însă acesta să nu fie Maia Sandu. În opinia sa, la negocieri trebuie invitat şi Partidul Democrat. Ghimpu afirmă că fără sprijinul democraţilor, Dodon nu va putea fi învins.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite