Mercur în valoare de 10 milioane de lei, introdus ilegal în Republica Moldova de o grupare criminală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO sis.md
FOTO sis.md

Serviciul de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova în comun cu Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale au documentat activitatea unei grupări criminale specializate în comercializarea ilegală a substanţelor chimice, otrăvitoare (mercur), în proporţii deosebit de mari, pe care le-au introdus ilegal prin contrabandă pe teritoriul Republicii Moldova.

Potrivit rezultatelor acţiunilor de urmărire penală şi a măsurilor speciale de investigaţie, s-a stabilit că substanţele chimice erau păstrate de către membrii grupării într-un depozit din municipiul Bălţi, fiind comercializate diferitor persoane.

În rezultatul percheziţiilor efectuate joi, 29 martie, au fost depistate şi ridicate substanţele chimice deţinute ilegal de către infractori şi anume, mercur în cantitate de aproximativ 20 de kg, cu valoarea estimată la circa 10 milioane de lei.

Totodată, procurorii PCCOCS au reţinut doi membri activi ai grupării criminale, cu vârste cuprinse între 60 şi 64 de ani, originari din Republica Moldova.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de încălcare a regulilor de circulaţie a substanţelor toxice şi contrabandă în proporţii deosebit de mari făptuitorii riscă pedeapsă cu închisoare de la 3 la 10 ani.

În continuare se întreprind măsuri speciale de investigaţii şi de urmărire penală în scopul dezmembrării definitive a grupului criminal organizat şi acumularea probelor pertinente în privinţa complicilor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite