Membrii Consiliului TRM, demişi in corpore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
trm

Membrii Consiliului de Supraveghere al IPNA Compania „Teleradio-Moldova” au fost demişi in corpore, având în vedere „incapacitatea de a exercita competenţele funcţionale ale Consiliului”. O propunere în acest sens a fost susţinută de cinci membri ai Consiliului Audiovizualului, în şedinţa din 29 iulie, transmite IPN.

Potrivit preşedintelui Consiliului Audiovizualului, Dragoş Vicol, membrii Consiliului TRM nu şi-au onorat obligaţiunile de serviciu şi nu au asigurat edificarea şi dezvoltarea furnizorului public naţional de servicii media. La modul concret, Consiliul nu s-ar fi conformat cerinţelor legale şi nu a organizat concursul de desemnare a directorului general al IPNA Teleradio-Moldova în termen de şase luni de la data intrării în vigoare a Codului Audiovizualului, nu a asigurat transparenţa deciziilor aprobate, nu a publicat aceste documente pe pagina electronică a instituţiei.

Preşedintele Consiliului TRM, Nicolae Spătaru, şi-a asumat faptul că a publicat cu întârziere pe site-ul Companiei procesele verbale privind deciziile luate de Consiliu, argumentând că au existat probleme cu site-ul. Dar, spune Nicolae Spătaru, nimeni nu a avut de suferit în urma acestor acţiuni.

Conform statutului legal, Consiliul de Supraveghere al „Teleradio-Moldova” este constituit din 9 membri, personalităţii publice din domeniile jurnalismului, dreptului, relaţiilor cu publicul, relaţiilor internaţionale etc. Consiliul monitorizează respectarea de către conducerea şi angajaţii TRM a cadrului juridic în domeniul de funcţionare a audiovizualului public, asumându-şi misiunea de garant al aplicării corecte a legislaţiei în vigoare de către Companie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite