Mariana Durleşteanu se lansează în politică şi anunţă că va participa în alegerile din 11 iulie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mariana Durleşteanu
Mariana Durleşteanu

Fostul ambasador al Republicii Moldova în Marea Britanie, Mariana Durleşteanu, a anunţat marţi, 18 mai, că se lansează în politca de la Chişinău. Totodată, Durleşteanu a comunicat că va participa în alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

Mariana Durleşteanu a afirmat, la emisiunea „Puterea a patra” de la N4, că se lansează în politică „pentru a face ceva pentru cetăţenii acestei ţări”. Ea a menţionat că va participa în alegeri pe listele Partidului Legii şi Dreptăţii, condus de generalul Nicolae Alexei, şi că va fi cap de listă.

Amintim că Mariana Durleşteanu a fost propusă, pe 11 februarie 2021, la funcţia de prim-ministru de către majoritatea parlamentară PSRM-ŞOR. La scurt timp, ea a anunţat că îşi retrage candidatura, precizând că nu vrea ca numele şi reputaţia sa „să fie folosite pentru reglări de conturi între clanurile politice”.

Mariana Durleşteanu (50 de ani) este un economist cu experienţă şi fost senior banker în cadrul Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). A absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice de la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj şi a făcut studii post-universitare la Universitatea Westminster din Londra. 

Durleşteanu a ocupat funcţia de ambasador al Republicii Moldova la Londra. A activat în Ministerul Finanţelor în perioada 1995 - 1999. În 2001, Durleşteanu a fost numită în funcţia de viceministru de Finanţe. Ulterior, a ocupat funcţia de ministru al Finanţelor, în perioada 2008 - 2009, în Guvernul Greceanîi.

Durleşteanu este căsătorită şi are doi copii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite