Mărfuri de contrabandă de circa 900.000 de lei, ridicate de oamenii legii din R. Moldova VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

Ofiţerii Serviciului Vamal şi angajaţii Serviciului de Informaţii şi Securitate au reţinut în flagrant trei persoane, într-un dosar de contrabandă cu mărfuri de larg consum, instrumentat în comun cu Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale. Mărfurile în valoare aproximativă de 900.000 lei proveneau de la piaţa "KM7" din Odessa (Ucraina).

Persoanele sunt membri ai unei grupări infracţionale şi au fost reţinute în data de 16 august, în rezultatul unei ambuscade organizate în raionul Căuşeni. Ulterior, procurorii au depus demersuri de aplicare a arestului preventiv faţă de aceştia pentru un termen de 30 de zile, demersuri care au fost satisfăcute de magistraţi, în seara de joi, 19 august.

Potrivit materialelor dosarului, mărfurile ridicate erau introduse în ţară prin regiunea transnistreană şi depozitate în localităţile din Zona de Securitate. De aici, bunurile erau preluate de alţi membri ai grupării, care aveau rolul de a le transporta pe teritoriul controlat de autorităţile constituţionale ale Moldovei, prin eludarea posturilor vamale interne de control. 

Ulterior reţinerii învinuiţilor, forţele de ordine au efectuat 10 percheziţii la mai multe adrese din Căuşeni. Ca urmare, pe lângă mărfurile de larg consum în valoare aproximativă de 900.000 lei, au fost ridicate şi trei autovehicule, utilizate pentru transportarea ilegală a bunurilor.

Investigaţiile pe acest caz continuă, în vederea stabilirii întregii arii infracţionale şi identificării tuturor persoanelor implicate. În cazul în care vinovăţia persoanelor plasate în arest va fi demonstrată în instanţa de judecată, aceştia riscă pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de până la 10 ani.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite