Majoritatea persoanelor care nu respectă regulile de trecere a frontierei moldoveneşti sunt cetăţenii ruşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

593 de cetăţeni străini, care nu au respectat legislaţia Republicii Moldova, au fost identificaţi de poliţiştii de frontieră în punctele de trecere, de la începutul anului 2014.

Aceştia au depăşit termenul de şedere în Republica Moldova. 286 de persoane sunt cetăţeni ai Federaţiei Ruse, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră, din totalul persoanelor documentate de angajaţii Poliţiei de Frontieră, 458 cetăţeni au fost înregistraţi la frontiera moldo-ucraineană, 21 străini la ieşirea din ţară prin punctele de trecere de la hotarul cu România, iar alţi 114 - la Sectorul Poliţiei de Frontieră Aeroport-Chişinău.

Printre persoanele care au ignorant cel mai des obligaţiile şi responsabilităţile ce le revin străinilor aflaţi pe teritoriul ţării, se numără cetăţenii Federaţiei Ruse - 286, ai Ucrainei - 195, ai Bielorusiei – 13, ai Uzbekistanului - 11, ai României - 10, ai Turciei - 70, ai Azerbaidjanului - 9, câte 8 persoane din Turcia, Kazahstan, Israel şi Armenia.

Poliţia de Frontieră constată că în 2014 se observă o descreştere a numărului de cetăţeni străini care încalcă regimul de şedere pe teritoriul Republicii Moldova, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent. În primele 7 luni ale anului 2013, poliţiştii de frontieră au semnalat 995 de încălcări privind depăşirea termenului de şedere.

Cetăţeanul străin are dreptul legal de şedere pe teritoriul ţării timp de 90 de zile, într-un interval de 6 luni. Pot fi efectuate mai multe călătorii în acest interval de timp, dar totalul zilelor de şedere nu trebuie să depăşească cifra de 90, de la data primei intrări în Republica Moldova. După consumarea celor 90 zile, cetăţeanul străin este obligat să părăsească Republica Moldova, însă poate reveni din nou, după expirarea termenului de 6 luni, de la data primei intrări.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite