Ţigările de contrabandă se ascund peste tot. Mai nou, chiar şi în... dulapul de haine al comandantului unei nave

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii vamali din cadrul Birourilor vamale de frontieră Galaţi şi Giurgiuleşti au reţinut în vederea confiscării aproximativ 11.000 ţigarete de contrabandă, descoperite la bordul unui împingător care circula sub pavilion Republica Moldova, respectiv în locaş special amenajat într-un autoturism.

În data de 3 august 2014, urmare controlului de specialitate efectuat de către inspectorii vamali din cadrul Biroului vamal de frontieră Galaţi asupra unui împingător care se deplasa pe ruta Ucraina-România, fără unităţi de transport fluvial,  au fost confiscate 2 600 ţigarete, marca Asmoloff. Ţigaretele erau ascunse în vederea sustragerii de la controlul vamal, în cabina comandantului, în dulapul de haine.             

În dimineaţa zilei de 4 august 2014, la controlul vamal amănunţit efectuat în baza analizei de risc, inspectorii vamali din cadrul Biroului vamal de frontieră Giurgiuleşti au descoperit 8 300 ţigarete marca Rothmans, ascunse în vederea sustragerii de la controlul vamal în locaş special amenajat prin compartimentarea rezervorului de combustibil al unui autoturism  marca Mercedes Benz,  înmatriculat în România.

Autoritatea vamală a procedat la reţinerea în vederea confiscării a ţigaretelor şi autoturismului cu locaşuri special amenajate în vederea disimulării ţigaretelor, sancţionarea comandantului navei cu amendă contravenţională în cuantum de 10 000 lei şi predarea cazului şoferului autoturismului Mercedes, implicat anterior în contrabanda cu ţigarete,  organelor de cercetare penală din cadrul IJPF Galaţi pentru continuarea cercetărilor .

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite