Maia Sandu: Nu merg în această campanie drept un candidat antirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maia Sandu

Preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate Maia Sandu, dar şi candidata formaţiunii la alegerile prezidenţiale din 1 noiembrie susţine că nu se va poziţiona drept un candidat rusofob. Aceasta afirmă că este un candidat care va munci în beneficiul cetăţenilor.

„Eu nu merg în această campanie ca un candidat antirus, eu merg în această campanie ca un candidat anticorupţie şi un candidat pentru oameni cinstiţi. Eu voi reprezenta şi eu vreau să muncesc pentru oamenii cinstiţi din această ţară.”, a declarat Maia Sandu în cadrul emisiunii „Piatniţa s Anatoliem Golea” de la postul de televiziune RTR Moldova.

Întrebată de ce nu a fost la Moscova în perioada în care era prim-ministră, Maia Sandu a precizat că o întrevedere în acest sens era planificată pe 8 octombrie 2019, însă a fost anulată cu puţin timp înainte ca aceasta să aibă loc.

„Invitaţie a fost şi a fost şi înţelegere că eu voi merge la Moscova pe 8 octombrie. Cu câteva zile înainte de 8 octombrie, ambasadorul Rusiei l-a telefonat pe domnul Nicu Popescu (ministrul de externe în Guvernul Sandu – n.r.) şi i-au spus că din păcate nu o putem primi pe doamna Sandu pe 8 0ctombrie. Am întrebat care este data ulterioară, nimeni nu mi-a răspuns. După ceea ce s-a întâmplat cu Guvernul, putem să admitem că la Moscova deja se ştia că Guvernul nu se va menţine mult”, a adăugat Maia Sandu.

Decizia privind înaintarea Maiei Sandu drept candidată a Partidului Acţiune şi Solidaritate la alegerile prezidenţiale din 1 noiembrie a fost luată de Consiliul Politic Naţional al formaţiunii, care s-a întrunit la data de 18 iulie. Lansarea oficială a candidatului Maia Sandu şi a programului său electoral va avea loc odată cu startul oficial al scrutinului electoral, în luna septembrie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite