Maia Sandu, despre numirea lui Botnari în funcţia de preşedinte al Moldovagaz: Dodon a obţinut o funcţie importantă pentru Plahotniuc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce Consiliului de observatori al SA Moldovagaz l-a numit joi, 9 februarie, în funcţia de preşedinte al Consiliului de administrare pe actualul ministru al Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Vasile Botnari, liderul PAS, Maia Sandu, a calificat această acţiune ca fiind o datorie plătită de Igor Dodon faţă de Vlad Plahotniuc.

„În schimbul asumării datoriei de 6.5 miliarde de dolari SUA faţă de Gazprom pentru gazul consumat în stânga Nistrului, Igor Dodon a obţinut o funcţie importantă pentru Partidul Democrat - cea de preşedinte al Consiliului de administraţie al S.A. Moldovagaz. Dodon îşi plăteşte datoriile faţă de Plahotniuc pentru funcţia de Preşedinte, doar că nu din buzunarul propriu, ci din contul poporului”, a scris Maia Sandu într-o postare pe Facebook.

La rândul său, şeful statului a declarat în cadrul unui briefing de presă că „Preşedintele ţării nu are atribuţii în ceea ce priveşte numirea unor directori la întreprinderi de stat cu atât mai mult cu capital privat (..) eu personal nu aş accepta, dacă ar fi de competenţa preşedintelui, nicio candidatură propusă de Ministerul Economiei. Pentru că eu consider că cei de la guvernare vor încerca să promoveze candidaturi care ar face jocul lor”.

Pe 3 februarie, liderul Mişcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu, anunţa că pe 9 februarie în funcţia de preşedinte al Moldovagaz va fi numit „cel care este mâna dreaptă a lui Plahotniuc”, referindu-se la Vasile Botnari. Mocanu afirma atunci că Dodon s-a înţeles la Moscova cu preşedintele Gazprom, Alexei Miller, ca anume Botnari să fie numit preşedinte la Moldovagaz. Potrivit lui Mocanu, în urma acestei tranzacţii, Dodon ar fi devenit milionar, Vlad Plahotniuc remunerându-l pe măsură.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite