Maia Sandu, despre afirmaţia lui Harunjen că Şor şi-a ispăşit pedeapsa: În Moldova poţi scăpa de orice pedeapsă dacă vii cu un denunţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO colaj Adevărul
FOTO colaj Adevărul

După ce luni, 27 februarie, procurorul general al Republicii Moldova, Eduard Harunjen, a declarat în cadrul unui interviu pentru Newsmaker.md că primarul de Orhei, Ilan Şor, ar putea să nu fie condamnat pentru escrocherie în proporţii deosebit de mari şi spălare de bani, fiindcă a semnat un autodenunţ pe numele lui Vlad Filat, liderul PAS, Maia Sandu, afirmă că se creează un precedent periculos. Ca urmare, toţi pot scăpa de justiţie în aşa mod.

„De ce un autodenunţ ar trebui să ducă la liberarea de răspundere penală în cazuri atât de grave? În plus, autodenunţarea ar trebui să fie o circumstanţă atenuantă, nu una de anulare totală a răspunderii. Ce să înţelegem noi, cetăţenii, dintr-o asemenea declaraţie? Că într-o justiţie controlată şi selectivă, ne putem aştepta ca cei mai mari hoţi să fie absolviţi de vină dacă sunt mână în mână cu puterea, unii devenind primari, alţii - chiar preşedinţi de ţară. Că nu contează ce faci, dar cu cine te-nfrăţeşti. În opinia lui Harunjen, ca şi a lui Plahotniuc, reputaţia lor proastă este cauzată de presă. Nu este aşa. Reputaţia vine de la fapte, iar faptele vorbesc de la sine”, a subliniat Maia Sandu într-o postare pe Facebook.

Amintim că Ilan Şor a fost reţinut pe 22 iunie 2016. Acesta este învinuit de escrocherie în proporţii deosebit de mari şi spălare de bani într-un dosar ce vizează devalizarea Băncii de Economii cu peste 5 miliarde de lei. El pledează nevinovat. Shor se află în arest la domiciliu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite