Maia Sandu, cu prilejul Zilei Autonomiei Locale: Aderarea la UE este proiectul generației noastre

0
Publicat:

În cadrul evenimentului dedicat Zilei Autonomiei Locale, lidera de la Chișinău a vorbit despre importanța contribuției reprezentanților administrației publice locale în procesul de integrare europeană a țării, reamintind despre transformarea Republicii Moldovei ,,sat cu sat, oraș cu oraș - într-o țară europeanǎ”. 

Maia Sandu a vorbit despre transformarea țării în una europeană. FOTO: Presedinte
Maia Sandu a vorbit despre transformarea țării în una europeană. FOTO: Presedinte

„Obiectivul nostru comun este să transformăm toată Moldova - sat cu sat, oraș cu oraș - într-o țară europeanǎ, în care oamenii trăiesc în pace și siguranță. Aderarea la UE este proiectul generației noastre și fiecare dintre noi are un rol important în realizarea acestuia”, a declarat Maia Sandu, apreciind aportul ,,reprezentanților administrației publice locale la dezvoltarea comunităților și a accentuat importanța contribuției acestora în procesul de integrare europeană a țării”.

Iar prim-ministrul moldovean, Dorin Recean, prezent la același eveniment, a vorbit despre programul „Satul European”, dar și cele peste 540 de proiecte realizate până acum prin intermediul acestuia, acesta fiind printre acțiunile întreprinse de Guvern pentru modernizarea localităților. 

Premierul a anunțat înscrierea pentru următoarea rundă de proiecte, accentul fiind în acest an pe proiectele privind accesul la apa potabilă şi canalizarea în diverse localități. ,,Vom face totul pentru ca cetățenii noștri să se simtă acasă ca în țările membre ale UE”, a afirmat șeful Cabinetului de miniștri. 

Totodată, Dorin Recean a venit cu mai multe anunțuri privind activitatea din cadrul Administrația Publică Locală, între care facilitarea procedurilor cadastrale din data de 1 februarie. 

„Acum știm exact ce înseamnă pentru noi modelul european de dezvoltare a satelor și orașelor. Avem un obiectiv strategic - integrarea în Uniunea Europeană și este pentru prima dată când aderarea la UE nu mai este ceva abstract sau incert. Vă îndemn să fim o echipă unită și consolidată pentru a crește, împreună, bunăstarea cetățenilor de care noi suntem responsabili”, a conchis oficialul.

 Ziua autonomiei locale şi a lucrătorului din administraţia publică locală este marcată în data de 1 februarie în Republica Moldova, iar în acest an acesta fiind marcată cu câteva zile mai devreme la Chișinău. 

Evenimentul din acest an cu genericul „Viitor european - bunăstare locală” a fost organizat de Guvernul Recean, reunind în Capitală aproape 2000 de reprezentanți ai administrației publice locale din toata țara, liderii de la Chișinău, dar și ambasadori. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite