Maia Sandu a semnat cererea de aderare a R. Moldova la Uniunea Europeană: Suntem pregătiţi să facem totul pentru realizarea acestui obiectiv VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maia Sandu

Preşedintele Maia Sandu a semnat joi, 3 martie, cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Cererea, care este adresată preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, ţară care deţine preşedinţia Consiliului UE, a fost cosemnată de speakerul Parlamentului, Igor Grosu, şi premierul Natalia Gavriliţa.

„Dacă unele decizii au nevoie de timp, altele trebuie luate prompt şi hotorât, folosind oportunităţile oferite de peisajul schimbător al lumii. Trebuie să acţionăm imediat atunci când ne-o cer circumstanţele şi vedem clar oportunitatea de a putea asigura generaţiilor următoare un trai mai bun”, a declarat Maia Sandu.

Maia Sandu a menţionat că Moldova trebuie să aibă un parcurs european clar. 

„Suntem pregătiţi să facem totul pentru realizarea acestui obiectiv naţional fundamental. Cetăţenii au ales această opţiune, ei văd viitorul în UE. Ştim paşii pe care trebuie să-i urmăm şi suntem pregătiţi de lucru”, a adăugat Maia Sandu.

Amintim că ex-viceministrul de Externe, actualmente membru al Consiliului Suprem de Securitate, Iulian Groza, a oferit mai multe explicaţii cu privire la procesul de aderare la Uniunea Europeană, după ce autorităţile de la Chişinău au anunţat că intenţionează curând să depună o cerere de aderare.

Iulian Groza a precizat, într-o postare pe Facebook, că este important să înţelegem că cererea de aderare la UE nu înseamnă că Moldova, alături de Ucraina şi Georgia vor fi primite în regim fulger în UE. 

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite