Mai sunt trei zile până când îţi poţi lua noua poliţă medicală de la CNAM, cu reducere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au mai rămas trei zile în care moldovenii îşi pot procura poliţa medicală la preţ redus. Până pe 31 martie, persoanele ce trebuie să se asigure individual îşi pot cumpăra poliţa medicală cu o reducere de 50 şi chiar 75 la sută, de la toate oficiile Poşta Moldovei şi agenţiile teritoriale ale Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină.

Fondatorii de întreprinderi individuale, arendaşii, arendatorii şi liberii profesionişti îşi pot cumpăra poliţa medicală cu o reducere de 50%. Altfel spus, aceştia vor plăti doar 2.028 lei, în loc de 4.056 de lei, relevă E-Sanatate.md.

Cea mai mare reducere oferită de CNAM e destinată fermierilor şi proprietarilor de terenuri agricole. Aceştia îşi pot cumpăra asigurarea medicală achitând doar un sfert din costul ei total, adică 1.014 lei, dacă vor procura poliţa până la sfârşitul lunii curente.

În acelaşi timp, cetăţenii Republicii Moldova, care sunt plecaţi peste hotarele ţării pentru mai mult de 183 de zile, sunt scutiţi de procurarea poliţei medicale, dar  se pot asigura achitând prima medicală pentru perioada rămasă a anului 2014.

Amintim că în acest an, poliţa medicală s-a scumpit cu peste 700 de lei. Reprezentanţii Companiei susţin că în ultimii ani, numărul preparatelor incluse în lista medicamentelor compensate a crescut, iar din acest an, de medicamente compensate vor putea beneficia şi bolnavii cu maladii cronice, diabeticii, pacienţii care suferă de boala Parkinson, precum şi cei cu epidermoliza buloasă şi mucoviscidoză.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite