Mai mulţi preoţi din Soroca riscă amenzi de peste 22 mii de lei, după ce au oficiat slujbe cu participarea enoriaşilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi preoţi din trei localităţi din raionul Soroca riscă amenzi după ce au oficiat slujbe în biserici cu participarea enoriaşilor. Şi patronul unul club de noapte din Chişinău poate fi amendat pentru că nu a respectat restricţiile impuse în contextul prevenirii răspândirii noului tip de coronavirus şi a organizat o petrecere pentru un grup de tineri, transmite IPN.

Ofiţerul de presă al Inspectoratului de Poliţie Soroca, Svetlana Talpă, a declarat pentru IPN că este vorba despre preoţii a două biserici din satul Racovăţ, care au oficiat serviciul divin sâmbătă, 4 aprilie, în incinta bisericilor, cu participarea enoriaşilor. Feţelor bisericeşti le-au fost întocmite procese-verbale, amenda prevăzută pentru nerespectarea măsurilor de prevenire şi combatere a bolilor epidemice, care pun în pericol sănătatea publică, fiind în mărime de 22,5 mii de lei.

Aceeaşi sancţiune o riscă şi preoţii a două biserici din satele Băxani şi Vădeni din raionul Soroca, care au oficiat slujbe duminică, 5 aprilie.

Totodată, Inspectoratul General al Poliţiei anunţă despre activitatea unui club de noapte din sectorul Râşcani. Oamenii legii au descins în local în noaptea de sâmbătă spre duminică. Acolo se aflau zece persoane, cu vârstele cuprinse între 20 şi 30 de ani, care sărbătoreau o zi de naştere.

Conform informaţiei poliţiei, persoanele intrau în local prin înţelegere prealabilă cu administratorul acestuia. Pentru ignorarea prevederilor dispoziţiilor aprobate de Comisia pentru Situaţii Excepţionale, agentul economic riscă amendă în mărime de 75 de mii de lei.

https://www.ipn.md/ro/mai-multi-preoti-risca-amenzi-dupa-ce-au-oficiat-7967_1072709.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite