MAI anunţă că patru poliţişti au avut nevoie de îngrijiri medicale după altercaţiile din faţa Parlamentului R. Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul de Interne a anunţat că patru angajaţi au suferit diferite traumatisme miercuri, 16 decembrie, în timpul protestului organizat de agricultori în faţa Parlamentului de la Chişinău.

Potrivit Poliţiei, acţiunea de protest din centrul Capitalei a început la ora 10.00, în faţa sediului Guvernului Republicii Moldova. La un moment dat, un grup de participanţi la protest, cu tractoare, spontan au părăsit locul iniţial de desfăşurare a întrunirii, începând deplasarea pe partea carosabilă, punând în pericol circulaţia rutieră şi participanţii la trafic, inclusiv participanţii la protest, apoi haotic au trecut peste gazonul verde din parcul Catedralei, deplasându-se pe partea pietonală, astfel expunând pericolului siguranţa cetăţenilor.

Deşi au fost somaţi de agenţii de patrulare să înceteze acţiunile ilegale, aceştia au continuat deplasarea până la sediul Parlamentului Republicii Moldova, unde o parte din protestatari au rupt cordonul de poliţişti, intrând în altercaţii cu forţele de ordine, concomitent cei cu tehnică agricolă înaintând pe scările din scuarul Parlamentului.

În rezultatul acţiunilor ilegale admise de protestatari, au avut de suferit patru angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne, care au primit diverse traumatisme fiind transportaţi la spital pentru acordarea îngrijirilor medicale necesare.

Pe faptul încălcărilor admise de către participanţii la protest, a fost pornit un proces penal conform art.287 alin. (3) şi 349 alin. (1) Cod Penal al Republicii Moldova , iar pentru încălcarea prevederilor Regulamentului circulaţiei rutiere au fost pornite proceduri contravenţionale.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite