MAEIE reacţionează la competiţiile militare din regiunea transnistreană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Afacerilor Externe şi-a exprimat indignarea faţă de acţiunile militare desfăşurate de către trupele ruse aflate ilegal pe teritoriul R. Moldova, fapt care, potrivit MAEIE, constituie o sfidare grosolană a unui stat suveran. Este vorba de aşa-zise competiţii militare, cu implicarea tehnicii militare, timp de două săptămâni, având drept scop dezvoltarea interacţiunii forţelor militare ale Rusiei cu structurile militare transnistrene.

„Neglijarea făţişă şi demonstrativă a atitudinilor luate în repetate rânduri de către autorităţile moldoveneşti în legătură cu prezenţa militară ilegală a Federaţiei Ruse pe teritoriul Republicii Moldova constituie în esenţă o manifestare de dispreţ total faţă de normele şi principiile dreptului internaţional. Or, declaraţiile făcute de către conducătorii Federaţiei Ruse de la cele mai înalte tribune internaţionale cu privire la ataşamentul ferm faţă de normele civilizate pe care trebuie să se bazeze relaţiile dintre state nu pot fi percepute altfel decât o manifestare a ipocriziei şi dublelor standarde”, se spune într-un comunicat de presă al ministerului.

Reprezentanţii Direcţiei cooperare multilaterală a ministerului au declarat pentru IPN că poziţia exprimată în acest comunicat de presă reprezintă poziţia oficială a statului faţă de acţiunile militare şi este considerată drept un demers înaintat autorităţilor ruse, care trebuie să ia atitudine în acest sens.

De asemenea, ministerul reiterează demersurile autorităţilor moldoveneşti privind retragerea completă şi neîntârziată a forţelor militare ruse şi a muniţiilor de pe teritoriul Republicii Moldova, precum şi lansarea unor discuţii cu privire la transformarea actualei operaţiuni de menţinere a păcii într-o misiune civilă multinaţională cu mandat internaţional.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite