Lua bani în avans şi dispărea. Directorul unei agenţii de turism este bănuit că ar fi înşelat peste 80 de oameni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia a găsit la domiciliul suspectului peste 160.000 de lei FOTO: Adevărul
Poliţia a găsit la domiciliul suspectului peste 160.000 de lei FOTO: Adevărul

Poliţia cercetează penal administraţia unei agenţii de turism din capitală, bănuită că ar fi înşelat peste 80 de cetăţeni.

Potrivit Direcţiei Poliţie a municipiului Chişinău, pe parcursul lunii mai, directorul ar fi însuşit de la victime mijloace băneşti în avans de peste 100 de mii de lei, fără ca aceştia să-şi primească mai târziu voucherele promise, transmite IPN.

În cadrul investigaţiilor s-a stabilit că administraţia firmei arenda temporar mai multe oficii în capitală, unde îşi organiza activitatea, iar anunţurile despre prestarea serviciilor de turism erau postate pe internet.

Astfel, presupusul director al agenţiei, în vârstă de 25 ani, identifica clienţii şi încheia contracte false, după care încasa bani în avans din suma de şase mii de lei, prevăzută în contract. Ulterior, bărbatul dispărea cu banii, iar victimele care veneau la oficiu găseau pe uşa de la intrare un anunţ precum că firma nu mai activează.

La domiciliul suspectului, poliţiştii au depistat şi au ridicat contractele încheiate cu clienţii, bani în sumă de peste 160 000 lei, un aparat de confecţionat ştampile precum şi ştampile de la diferite întreprinderi.

În prezent tânărul este reţinut, iar omenii legii identifică şi alţi complici care ar putea face parte din schema frauduloasă. Suspectul riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 până la 10 ani.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite