Litvinenco, după ce Stoianoglo le-a cerut politicienilor să înceteze atacurile asupra Procuraturii: „Presiuni din partea cui? Prin ce se manifestă aceste presiuni?”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul Sergiu Litvinenco
Deputatul Sergiu Litvinenco

Deputatul PAS Sergiu Litvinenco a declarat că în apelul Procuraturii Generale privind atacurile politicului asupra instituţiei „în realitate nu s-a spus nimic”.

„Presiuni din partea cui? Prin ce se manifestă aceste presiuni? Parcă nici modificările legislative nu au fost operate (cum a fost în România între 2017 şi 2019), nici alte lucruri nu s-au întâmplat. În afară de faptul că au fost eliberaţi nişte hoţi şi achitaţi niste criminali. Sper tare că acţiunea de azi este doar una regretabilă şi nu este sugerată pe persoane rău intenţionate”, a scris Sergiu Litvinenco pe Facebook. 

Deputatul a accentuat că „vom continua mai departe să acţionăm prin instrumentele pe care ni le oferă Constituţia şi legile ţării (indiferent dacă cineva le califică drept ”presiuni”) astfel încât procuratura să apere interesul public, să pună la puşcărie hoţii şi infractorii, să facă dreptate pentru oamenii acestei ţări.”

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a prezentat marţi, 5 ianuarie, un apel subsemnat de Procuratura Generală, Consiliul Superior al Procurorilor, Asociaţia Procurorilor şi Asociaţia Veteranilor Procuraturii Republicii Moldova, în care se solicită respectarea principiului separării puterilor în stat şi încetarea acţiunilor de subminare din partea politicienilor a independenţei Procuraturii Generale.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite