Lituania va oferi Moldovei un lot de vaccinuri contra COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
vaccin

Lituania îi va acorda Republicii Moldova un lot de vaccinuri contra COVID-19. Despre aceasta s-a anunţat la conferinţa comună a prim-ministrului interimar Aureliu Ciocoi, ministru al afacerilor externe şi integrării europene, cu ministrul afacerilor externe al Lituaniei, Gabrielius Landsbergis, aflat într-o vizită la Chişinău, transmite IPN.

„Am convenit ca Republica Moldova să beneficieze de o tranşă de vaccinuri pe care Lituania le va dona ţării noastre în timpul apropiat. Acest lucru ne va permite completarea stocului de vaccinuri anti-COVID-19 în Republica Moldova”, a notat prim-ministrul interimar, mulţumind pentru ajutorul acordat.

Aureliu Ciocoi a declarat că au avut loc discuţii extrem de fructuoase şi concrete. Au fost abordate aspectele de aprofundare a relaţiilor bilaterale, convenindu-se asupra unor acţiuni care vin să consolideze relaţiile moldo-lituaniene în dinamică permanentă. De asemenea, a fost abordată cooperarea Republicii Moldova cu Uniunea Europeană, dar şi cooperarea cu organismele regionale şi internaţionale.

„Sunt bucuros să constat şi să vă comunic că practic pe toate aspectele am găsit rapid limbaj comun. Am convenit asupra unei agende ambiţioase bilaterale. În timpul apropiat, veţi vedea că dialogul politic înalt între Chişinău şi Vilnius se va valorifica prin acţiuni concrete”, a menţionat Aureliu Ciocoi.

Ministrul afacerilor externe al Lituaniei, Gabrielius Landsbergis, a declarat că timpurile actuale nu sunt uşoare, dar prietenia există şi ea trebuie să existe, inclusiv în condiţii de pandemie. „Lituania va continua să facă tot ce-i stă în putinţă pentru a contribui şi pentru a-şi uni eforturile cu alte state pentru a asigura vaccinarea populaţiei cât mai rapid”, a notat oficialul lituanian.

Relaţiile diplomatice între Republica Moldova şi Republica Lituania au fost stabilite la 8 iulie 1992, iar până în prezent au fost semnate şi sunt în vigoare circa 50 de acorduri bilaterale.

Republica Moldova


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri