Liderul de la Tiraspol, despre exploziile din Transnistria: Urmele atacurilor teroriste duc în Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Krasnoselski

Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, îndeamnă conducerea Republicii Moldova să nu cedeze provocărilor şi nu permită ca Moldova să fie atrasă într-o agresiune împotriva Transnistriei. Totodată, potrivit lui Krasnoselski, primele rezultate ale investigaţiilor arată că „urmele atacurilor teroriste care au loc în ultimele duc în Ucraina”, transmite IPN.

Potrivit lui Vadim Krasnoselski, după izbucnirea ostilităţilor în Ucraina, Transnistria a respectat neutralitatea şi a declarat deschis că nu este agresor, că nu a planificat şi nu planifică un atac asupra vecinilor. A găzduit şi refugiaţi. În Transnistria se află aproximativ 25 de mii de locuitori ai Ucrainei, care beneficiază de sprijinul necesar.

„Presupun că cei care au organizat acest atac au scopul de a atrage Transnistria în conflict. Şi pot spune cu încredere că nu le va reuşi. Transnistria va reuşi să se apere. Îi vom găsi cu siguranţă pe toţi cei care sunt complici la aceste acte criminale, dar nu ne vom lăsa târâţi în conflict”, a declarat liderul transnistrean.

Tiraspolul a făcut apel la conducerea Ucrainei să investigheze faptele de deplasare ilegală a grupurilor militante şi comiterea de acte teroriste pe teritoriul Transnistriei. Iar în apelul său către conducerea Moldovei, Vadim Krasnoselski a menţionat că nu trebuie permisă nicio agresiune care ar putea provoca un război major. De asemenea, acesta a făcut apel către locuitorii din regiune –  să rămână calmi şi să se informeze din surse sigure.

În ultimele săptămâni în regiunea transnistreană au fost mai multe alerte cu bombe în şcoli şi instituţii medicale. În seara zilei de luni, 25 aprilie, la sediul ministerului de securitate de la Tiraspol s-au produs mai multe exploziiDouă explozii au avut loc în dimineaţa zilei de astăzi pe teritoriul telecentrului radio Mayak, raionul Grigoriopol. În consecinţă, două antene care retransmiteau radio din Federaţia Rusă s-au defectat. Persoane rănite nu sunt.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite