Liberalii i-au trimis o scrisoare lui Putin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liberalii au expediat astăzi o scrisoare deschisă preşedintelui Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, semnată de Ion Cebanu, preşedintele Tineretului Liberal.

„Noi, tinerii din Republica Moldova, suntem nevoiţi să constatăm că răul capital, care şi-a pus pecetea tragică pe viaţa şi pe destinul acestui ţinut înstrăinat al Moldovei, a început în acel an fatidic 1812 şi nu a încetat nici până azi. Noi, moldovenii, nu putem să spunem că suntem un popor cu adevărat liber câtă vreme armata rusă ocupă şi astăzi o parte a teritoriului naţional suveran al Republicii Moldova în partea stângă a Nistrului. Exceptând cei 22 de ani (1918-1940), când Basarabia s-a aflat unită cu România, se poate afirma că armata rusă de ocupaţie se găseşte pe teritoriul Moldovei timp de 178 de ani", se arată în scrisoare.
Textul a fost făcut public într-o conferinţă de presă susţinută de tinerii liberali la Piatra comemorativă, instalată în faţa Guvernului, în memoria victimelor ocupaţiei sovietice.

În numele tuturor tinerilor din Republica Moldova, ei au cerut retragerea trupelor ruse şi a muniţiilor staţionate în raioanele din stânga Nistrului. Mai mult decât atât, tinerii liberali îi cere Preşedintelui rus Putin să demonstreze respect faţă de dreptul cetăţenilor Republicii Moldova de a trăi liber, fără armată de ocupaţie.

Acţiunea face parte din şirul de manifestări organizate de Partidul Liberal în contextul comemorării a 200 de ani de la anexarea Basarabiei la Impreiul Ţarist.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite