Liberal-democraţii nu vor merge la negocieri cu PD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Filat, Mihai Ghimpu şi Marian Lupu, foştii lideri AIE FOTO Adevărul
Vlad Filat, Mihai Ghimpu şi Marian Lupu, foştii lideri AIE FOTO Adevărul

Partidul Liberal-Democrat anunţă că nu se va prezenta în această seară la ora 19.00 la negocieri, deoarece PD mimează procesul de soluţionare a conflictului şi acţionează prin condiţionări.

 „În condiţiile continuării unei retorici agresive şi ultimative, criticilor nefondate şi nenumăratelor insinuări promovate de către foştii colegi de guvernare, PLDM nu poate da curs invitaţiei de astăzi la negocieri. Considerăm că blocajul politic, la care s-a ajuns urmare a votului comun PD- PCRM, poate fi depăşit doar printr-o abordare sinceră şi constructivă, în folosul tuturor celor care cred în parcursul european de succes pentru Republica Moldova“, se arată într-un comunicat de presă.

Totodată, PLDM solicită foştilor colegi de guvernare să renunţe la presiuni, condiţionări şi la mimarea procesului de negociere şi anunţă că va întreprinde toate măsurile necesare pentru neadmiterea alegerilor anticipate.

Drept răspuns, Marian Lupu a declarat că invitaţia încă rămâne valabilă. „Oferta pe care am făcut-o nu este de ochii lumii. Dacă cu adevărat îşi doresc resetarea Guvernului şi nu aprofundarea crizei politice, atunci trebuie să acţioneze cu maximă responsabilitate“, a spus în replică Lupu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite