Libera circulaţie în Zona de Securitate, prioritate pentru Chişinău în cadrul Comisiei Unificate de Control

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şedinţa Unificată de Control. FOTO: Adevarul
Şedinţa Unificată de Control. FOTO: Adevarul

Delegaţia Ucrainei şi Misiunea OSCE susţine propunerea delegaţiei Republicii Moldova în cadrul Comisiei Unificate de Control privind găsirea unei soluţii pentru asigurarea liberei circulaţii în Zona de Securitate.

Pe 21 ianuarie 2016 a avut loc o nouă şedinţă a Comisiei Unificate de Control (CUC), iniţiată şi condusă de către copreşedintele delegaţiei Federaţiei Ruse.

Examinând subiectul privind asigurarea liberei circulaţii în Zona de Securitate, delegaţia moldovenească a propus Comisiei să-şi intensifice eforturile orientate spre identificarea unei soluţii pragmatice pentru această problemă, ţinîndu-se cont de înţelegerile convenite la nivelul copreşedinţilor CUC şi de sugestiile expuse de către reprezentanţii Misiunii OSCE şi ai Ucrainei în cadrul şedinţelor anterioare.

Poziţia delegaţiei moldoveneşti a fost susţinută de către celelalte delegaţii în CUC, reprezentanţii Ucrainei şi cei ai Misiunii OSCE în Moldova.

Discuţiile pe marginea subiectului liberei circulaţii vor continua la următoarele şedinţe ale CUC.

La primele două şedinţe CUC din anul 2016 au fost aprobate 7 rapoarte cu privire la situaţia din Zona de Securitate (6 rapoarte pe 14.01.2016 şi 1 raport pe 21.01.2016), cu menţiunea că nu au fost înregistrate incidente în perioada sărbătorilor de iarnă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite