La Lvov au avut loc Zilele culturii Basarabiei sub patronajul lui Saakaşvili

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Artişti din Basarabia de Sud au cântat şi au dansat în oraşul ucrainean Lvov. Zilele culturii basarabene reprezintă o iniţiativă istorică şi interesantă care consolidează Ucraina, a declarat guvernatorul regiunii Odesa, Mihail Saakaşvili, transmite lviv.depo.ua.

„Această sărbătoare reprezintă un pod între regiunile noastre. Este un semnal puternic adresat inamicului nostrum comun”, a menţionat Saakaşvili. 

Preşedintele administraţiei de la Lvov, Oleg Siniutka, a subliniat că regiunile Lvov şi Odesa realizează împreună un lucru foarte important pentru Ucraina – consolidarea statului. 

„Cred că vizita de a cum la Lvov a celor peste o sută de locuitori ai Basarabiei, va deveni un pas important în dezvoltarea relaţiilor celor două regiuni”, a menţionat Siniutka. 

În perioada 17-18 octombrie, la Lvov au avut loc Zilele culturii Basarabiei cu titlul „Coasem ţara”. Astfel, la Lvov au evoluat ansambluri muzicale şi de dans din regiunea Odesa şi a fost organizată o expoziţie cu tematică basarabeană.  Locuitorii oraşului au avut ocazia să guste tradiţionala mămăligă gătită în cadrul evenimentului dedicat tradiţiilor culinare din regiune.  

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite