Kremlin: Moscova regretă „prejudecățile nejustificate” ale Republicii Moldova la adresa Rusiei

0
Publicat:

Kremlinul a declarat joi că regretă „prejudecățile nejustificate” ale Republicii Moldovei la adresa Moscovei și că Rusia rămâne deschisă bunelor relații între cele două țări, potrivit Agerpres, care citează Reuters.

FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

'Rusia a fost mereu - şi rămâne - deschisă stabilirii de relaţii de bună vecinătate şi reciproc avantajoase cu (Republica) Moldova. Regretăm sincer că conducerea R. Moldova manifestă prejudecăţi nejustificate şi neîntemeiate la adresa Moscovei. Suferă probabil de infectare cu rusofobie'', a declarat joi reporterilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit sursei citate.

În ultima săptămână au avut loc mai multe proteste în Republica Moldova organizate de partidul prorus Șor. Ultima manifestație a avut loc miercuri, 15 martie, când în capitala Moldovei mai mulți protestatari au blocat un bulevard important din oraș.

O manifestație trasă la indigo a avut loc și în data de 13 martie, iar poliția a anunțat că au fost încălcate prevederile Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE).

Republica Moldova s-a confruntat în ultima perioadă cu numeroase încercări de destabilizare din partea Rusiei. Recent, administrația Biden a afirmat că Rusia caută să destabilizeze Republica Moldova prin orchestrarea unei insurecții  și instalarea la Chișinău a unei conduceri favorabile, potrivit Agerpres.

„Noi credem că Rusia caută să slăbească Guvernul (Republicii, n. red) Moldova, cu siguranță cu obiectul final de a vedea o administrație mai favorabilă”, a declarat purtătorul de cuvânt pentru securitate națională a Casei Albe, John Kirby.

Potrivit acestuia, Statele Unite ar avea indicii conform cărora actori aflați în legătură cu serviciile secrete rusești ar putea instrui manifestanții anti-guvernamentală din Republica Moldova. Vă reamintim că în ultimele săptămâni manifestații anti-guvernamentale și împotriva președintei Maia Sandu au fost organizate la Chișinău în special de partidul ȘOR (pro-rus).

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite