Klaus Iohannis l-a criticat pe Vladimir Putin. „Să fim pregătiţi să ne apărăm ţara”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis l-a criticat pe Vladimir Putin şi a vorbit despre un venetual război în Europa FOTO Mediafax
Klaus Iohannis l-a criticat pe Vladimir Putin şi a vorbit despre un venetual război în Europa FOTO Mediafax

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a criticat, în cadrul unui interviu pentru publicaţia austriacă Profil, politicile lui Vladimir Putin şi a subliniat faptul că, într-o situaţie excepţională, „trebuie să fim pregătiţi să ne apărăm ţara”.

Potrivit Pro TV, liderul de la Bucureşti a vorbit în interviu despre situaţia în care se află Grecia, dar şi despre politica externă a lui Vladimir Putin. Sursa citată notează că jurnaliştii austrieci i-au detaliat preşedintelui situaţia în care este România, înconjurată de suporterii lui Vladimir Puţin în Serbia, Bulgaria şi Republica Moldova sau Ungaria.

„Politica lui Putin nu se încadrează în conceptul de viaţă împreună într-o Europă a secolului al XXI-lea. Efectele ciudate ale unei crize economice se văd foarte bine în exemplul Ungariei şi apropierii de Rusia, dar şi în declaraţiile noilor decidenţi de la Atena. Totuşi, nu sunt evoluţii care să nu poată fi inversate. Cât de curând, va deveni evident că e greu să dansezi la toate nunţile”, a declarat Iohannis.

Întrebat dacă războiul din Ucraina poate fi un motiv de îngrijorare pentru România, preşedintele a declarat că a crezut, timp de decenii, că problema războiului nu mai există în Europa. „Din păcate, acest lucru e istorie. Într-o situaţie excepţională (…) trebuie să fim pregătiţi să ne apărăm ţara”, a menţionat Klaus Iohannis, potrivit Profil.

Referitor la Grecia, Iohannis a afirmat că noul premier Alexis Tsipras este presat acum să respecte promisiunile pe care le-a făcut în campanie. „Tsipras a promis tot felul de lucruri în campania electorală, deci a venit la putere, iar acum este sub presiune. Aceasta este principala problemă - pentru el, dar şi pentru partenerii săi din UE”, a precizat Iohannis.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite