Josep Borrell, vizită la Chișinău. Întrevedere cu președinta Sandu și șeful MAI. Ce au discutat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timpul întrevederii a fost semnat statutul Misiunii de Parteneriat a Uniunii Europene în Moldova, aceasta fiind lansată în primăvara acestui an pentru consolidarea capacităților țării în gestionarea crizelor și amenințărilor hibride. 

Josep Borrell a efectuat o vizită la Chișinău. FOTO: Presedinte.md
Josep Borrell a efectuat o vizită la Chișinău. FOTO: Presedinte.md

Înaltul reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, vicepreședinte al Comisiei Europene, Josep Borrell, a avut în data de 29 septembrie întrevederea cu cei doi oficiali moldoveni, detalii despre ea fiind anunțate a doua zi de angajații Administrației Prezidențiale de la Chișinău. 

Potrivit lor, președinta Maia Sandu și oficialul Josep Borrell au discutat ,,despre procesul de aderare al Republicii Moldova la UE, situația de securitate din regiune și consolidarea capacităților țării noastre de a face față amenințărilor la adresa securității naționale. Președinta a apreciat suportul acordat de UE în realizarea reformelor și întărirea sectorului de securitate și apărare prin intermediul Instrumentului european pentru pace”. 

Totodată, lidera de la Chișinău a apreciat activitatea Misiunii de Parteneriat a Uniunii Europene în Moldova (MPUE), exprimându-și interesul privind continuarea aprofundării cooperării cu Uniunea Europeană (UE) în domeniile securității și apărării.

,,Misiunea civilă, parte a politicii comune de securitate și apărare a UE, are obiectivul de a consolida capacitățile țării noastre în domeniul gestionării crizelor și al amenințărilor hibride”, precizează responsabilii instituției prezidențiale.

Misiunea civilă a fost lansată la sfârșitul lunii mai, în ajunul summitului Comunității Politice Europene (CPE). Ceremonia de lansare a coincis cu vizita lui Josep Borrell în Republica Moldova, care alături de mai mulți lideri europeni a participat la CPE, un eveniment istoric pentru țara vecină.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite