Iurie Leancă va participa la un concert de caritate la Viena. Banii vor fi donaţi copiilor din familii nevoiaşe şi bătrânilor din Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Este prima dată când contectul are loc sub patronajul premierului moldovean FOTO: Adevărul
Este prima dată când contectul are loc sub patronajul premierului moldovean FOTO: Adevărul

Premierul Iurie Leancă va participa în această duminică la un concert de caritate la Palatul Ferstel din Viena. Evenimentul va avea loc sub patronalul prim-ministrului nostru şi cel austriac, Heinz Fisher.

În cadrul evenimentului, vor fi colectate fonduri pentru realizarea proiectelor sociale în ţara noastră de către asociaţia Concordia-Moldova, care organizează spectacolul. Până acum au fost vândute 350 de bilete la un preţ de 200 de euro fiecare.

„Toţi banii care vor fi colecaţi la concert vor veni în Republica Moldova pentru copiii din familiile nevoiaşe şi bătrânii sărmani. Nu este prima oară când organizăm o asemenea acţiune la Viena, dar este prima dată când participă un prim-ministru moldovean. Am ţinut să-l invităm, în contextul Summitului ce a avut loc la Vilnius, deoarece acum Moldova trebuie să fie mult mai prezentă în Europa”, spune Michael Zikeli, Preşedintele asociaţiei Concordia Moldova.

„Nu am ezitat nicio clipă să particip la acest concert, pentru că este organizat în susţinerea celor care au nevoie de ajutor. Asociaţia Concordia face lucruri frumoase pentru oamenii din Moldova şi Guvernul continuă să susţină proiectele sociale”, afirmă şeful Executivului de la Chişinău, Iurie Leancă.

Tot mâine, Iurie Leancă va avea întrevederi cu Preşedintele Austriei, Heinz Ficher, cu politicieni cunoscuţi şi oameni de afaceri din Austria. Concordia este o organizaţie umanitară, neguvernamentală, apolitică şi non-profit, ce are ca obiectiv recuperarea şi reintegrarea socială, şcolară şi familială a copiilor şi tinerilor care provin din familii dezorganizate, defavorizate social sau direct din stradă. Această organizaţie activează de aproape zece ani în Republica Moldova.

.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite