Iurie Leancă părăseşte PLDM: Relaţia cu Vlad Filat s-a deteriorat din momentul când am devenit prim-ministru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul prim-ministru, Iurie Leancă, a declarat că în ultimele zile a reflectat asupra a două posibilităţi pe care le avea: să rămână în componenţa PLDM şi să contribuie la reformarea partidului sau să părăsească formaţiunea.

„Am înţeles că există o prăpastie între simplii membri PLDM şi conducerea partidului”, declară Leancă astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă.

El a anunţat că demisionează de la conducerea partidului şi că va lansa în scurt timp un nou proiect politic, „care va fi finaţat din contribuţia cetăţenilor”. În cadrul acestui proiect, Iurie Leancă îşi va asuma angajamentele „pe care PLDM le-a abandonat”.

Referindu-se la relaţia dintre el şi liderul PLDM, Vlad Filat, fostul premier, desemnat de liberal-democraţi, a declarat că relaţia dintre cei doi s-a deteriorat chiar din momentul în care a preluat funcţia de prim-ministru. „Am avut cu domnul Vlad Filat o relaţie de colegialitate şi de prietenie chiar în perioada în care eu am activat ca ministru de externe. O relaţie constructivă ce a adus beneficii guvernării din care am făcut parte amândoi. Relaţia noastră a început să se deterioreze după ce am preluat funcţia de premier. Iar motivele ar putea fi mai multe, inclusiv o diferenţă de viziuni legată de modul în care trebuie să activeze instituţiile statului”, a susţinut Iurie Leancă.

El crede că „PLDM şi-a pierdut identitatea, ajungând captiv la PCRM”. Însă a adăugat că va fi un partener deschis pentru liberal-democraţi atât timp cât îi vor fi respectate anumite înţelegeri.

De asemenea, fostul premier a adăugat că miza finală nu a fost doar plecarea sa, dar şi coaliţia tacită cu comuniştii care există în prezent.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite