Iurie Leancă: Analiza noastră arată să mergem de unii singuri în alegeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Popular European din Moldova va participa de unul singur la alegerile parlamentare de anul viitor. Preşedintele formaţiunii, Iurie Leancă, spune că aceasta nu este o decizie bătută în cuie, dar aşa arată linia de analiză a partidului.

Iurie Leancă a declarat în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova că şi personal încă mai are timp pentru o decizie privind participarea la parlamentare. Totodată, nu exclude că va candida pe circumscripţia uninominală Cimişlia.

Politicianul consideră că dacă la putere ajung socialiştii ar putea fi pus în aplicare un plan de federalizare a Republicii Moldova. De asemenea, relaţiile cu Uniunea Europeană, care şi aşa sunt afectate, vor avea mult mai mult de suferit.

Editorialistul Nicolae Negru susţine că PAS şi PPDA vor trebui să se aşeze la o masă de negocieri cu PDM pentru că altfel vor avea loc alegeri anticipate.

„Altfel, nu ştiu dacă cetăţenii vor fi bucuroşi să mai meargă o dată la alegeri şi nu vor avea ei înşişi de suferit din cauza aceasta. Şi eu cred că Bruxelles-ul şi oricine asta le-ar recomanda”, spune Nicolae Negru.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite