Irina Vlah a fost învestită oficial în funcţia de başcan al Găgăuziei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Irina Vlah, câştigătoarea cursei electorale pentru funcţia de guvernator al Unităţii Teritorial Administrative, Găgăuzia, a fost învestită oficial astăzi în funcţie. Aceasta a fost confirmată de către Adunarea Populară a autonomiei în funcţia de başcan, conform legislaţiei locale.

La  ceremonia solemnă petrecută în piaţa din centrul Comratului au participat preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, premierul Chiril Gaburici şi mai mulţi deputaţi şi oficiali de la Chişinău.

Noul başcan al Găgăuziei a declarat că se va ghida exclusiv după Constituţia Republicii Moldova şi legii cu privire la statutul special al UTA Găgăuzia şi că nu va adera la nici o formaţiune politică. Vlah a mai declarat că este prima dată când o femeie este aleasă în fruntea regiunii şi e prima dată când acest lucru s-a decis în primul tur de scrutin. Potrivit ei, aceasta denotă faptul că ”societatea civilă din Găgăuzia este consolidată şi este gata de schimbări pozitive”.

Tot astăzi, Irina Vlah va fi investită şi în calitate de membru al Guvernului Republicii Moldova în cadrul unei ceremonii ce va avea loc la Reşedinţa de Stat din Chişinău, unde aceasta va depune şi jurământul în acest sens.

 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite