Ion Tăbîrţă: Dreapta politică trebuie să conştientizeze importanţa momentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Tăbîrţă FOTO IPN
Ion Tăbîrţă FOTO IPN

În condiţiile unei unificări a stângii politice, în preajma alegerilor parlamentare anticipate, dreapta politică trebuie să vină cu un răspuns pe măsură şi să dea dovadă de unitate. Opinia aparţine comentatorului politic Ion Tăbîrţă. Potrivit lui, şi în acest scrutin se va da o bătălie geopolitică, iar unificarea forţelor de stânga ar putea fi proiectul Moscovei de a ţine Republica Moldova sub sfera de influenţă rusească, transmite IPN.

În acest context, comentatorul recomandă conjugarea eforturilor formaţiunilor de dreapta pentru ca segmentul proeuropean să domine viitorul Parlament.

Comentatorul politic Ion Tăbîrţă şi-a exprimat regretul că forţele de dreaptă rămân în continuare divizate, când miza alegerilor din 11 iulie este „uriaşă pentru vectorul proeuropean al Republicii Moldova”.

„Este important ca dreapta politică să conştientizeze importanţa momentului. Avem oportunitatea fericită când partidele de dreapta pot forma o guvernare şi nu o guvernare diluată de un partid ca PDM, ci un Guvern autentic proeuropean care să-şi dorească schimbarea. Spre deosebire de alte scrutine, partidele proeuropene au acum un mare atu şi anume diaspora. Diaspora este o forţă enormă şi este proeuropeană” a spus Ion Tăbîrţă în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

„Forţele de stânga se regrupează, PSRM şi PCRM au lăsat toate animozităţile şi s-au unit. Poate Federaţia Rusă i-a unit sau poate Plahotniuc. Pe de altă parte, avem blocul creat de Renato Usatîi, nu este exclus ca şi această construcţie să aibă susţinere de la Moscova. În contextul unei coagulări a stângii politice, desigur că ar trebui să vină cu un răspuns simteric”, a mai spus Ion Tăbîrţă.

PSRM şi PCRM au anunţat miercuri, 12 mai, constituirea unui bloc electoral pentru participarea la alegerile parlamentare anticipate. În acelaşi timp, PAS spune că merge pe cont propriu în acest scrutin, iar Platforma DA şi PLDM nu s-au putut înţelege în privinţa creării unui bloc electoral.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite