Ion Chicu: Blocarea iresponsabilă a exportului de grâu a cauzat pierderi de miliarde de lei pentru R. Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Chicu, ex-premier
Ion Chicu, ex-premier

Acţiunile iresponsabile ale politicienilor populişti, care au blocat exportul de grâu din Republica Moldova, au dus la aceea că ţara a pierdut miliarde de lei din potenţialele investiţii, a declarat preşedintele Partidului Dezvoltării şi Consolidării Moldovei, ex-premierul Ion Chicu, în cadrul emisiunii Logica Puterii de la radio Sputnik Moldova.

Ion Chicu a menţionat că această acţiune iresponsabilă a politicienilor mai mult a dăunat ţării decât a ajutat.

„Au încercat să mimeze o luptă cu majorarea preţurilor prin interdicţia exporturilor, dar este o neghiobie totală şi afectează foarte mult statul nostru ca potenţială destinaţie pentru investiţii. Credeţi că de peste hotare nu se vede cum procedează statul moldovenesc în raport cu agenţii economici? ”, a menţionat Ion Chicu.

În acelaşi timp, Ion Chicu a explicat că exportul a câteva mii tone de grâu din rezerva de stat, care în mod firesc trebuie reînnoită, nu poate influenţa preţurile interne. 

„Preţurile au crescut pentru că anul trecut a fost dezastruos din punct de vedere agricol. Dar dacă vrei să vii cu soluţii şi într-adevăr te doare inima pentru oamenii care nu pot lua o pâine, trebuie să iei măsuri de a-i ajuta anume pe acei oameni. Se vine cu subvenţii sau ajutoare unice, cum am dat noi. Atunci nu îţi ruinezi reputaţia ta de stat responsabil în raport cu economia”, a punctat Ion Chicu.

Liderul PDCM a mai specificat că, prin astfel de acţiuni, politicienii care pretindeau aşa de tare că luptă pentru drepturile agricultorilor, acum au lovit dur în ei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite