Ion Ceban, către Mihai Ghimpu: Ia-ţi gunoiul din Primărie şi din oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele fracţiunii socialiştilor din Consiliul municipal Chişinău, Ion Ceban, afirmă că Mihai Ghimpu ar fi dat indicaţii întreprinderilor municipale responsabile de evacuarea deşeurilor menajere să boicoteze activitatea respectivă în Capitală, pentru a se crea impresia că lucrurile nu mai funcţionează în oraş, odată cu reţinerea lui Dorin Chirtoacă.

„Vreau să-i spun domnului Ghimpu încă o dată: ia-ţi gunoiul din Primărie şi din oraş, pentru că este grav ceea ce faceţi. Pur şi simplu să ignori şi să-ţi baţi joc în halul în care a ajuns Capitala, doar de dragul ca să arăţi că nu există primarul la faţa locului, nu poate fi tolerat în continuare. Tuturor le spunem că sunt pasibili de dosar administrativ sau penal, în funcţie de implicarea fiecăruia”, a declarat Ion Ceban în cadrul unei conferinţe de presă.

Ceban nu crede că există coincidenţe în faptul că anume în aceste zile s-a decis boicotarea de către locuitorii comunei Bubuieci a evacuării gunoiului în localitatea în cauză.

„Acum, din câte înţeleg eu, sunt nişte reprezentanţi ai PL, care aţâţă spriritele acolo şi oamenii putem să-i înţelegem, în mod normal ţine şi de sănătatea lor”, a subliniat socialistul.

În opinia sa, trebuie de negociat cu oamenii din regiune pentru a putea temporar transporta gunoiul la Bubuieci, iar concomitent să se caute alte opţiuni, Totodată, Ceban consideră că o soluţie ar fi şi evacuarea deşeurilor la Ţânţăreni, însă după ce se va găsi un compromis cu localncii.

Amintim că Pavel Filip a cerut măsuri urgente pentru identificarea soluţiilor de deblocare şi asigurarea în continuare a salubrizării în Chişinău. Duminică, 4 iunie, la Guvern a fost convocată o şedinţă operativă, după ce în presă au apărut mai multe fotografii ce demonstrau că gunoiul nu se mai evacuează, iar oraşul e plin cu grămezi de gunoi. 

În cadrul şedinţei, viceprimarul Capitalei, Nistor Grozavu a comunicat că situaţia dificilă s-a iscat acum două zile, după ce zeci de locuitori ai comunei Bubuieci au blocat accesul spre groapa de gunoi din localitate. Potrivit lui, în luna martie curent, locuitorii din Bubuieci au primit asigurări din partea autorităţilor locale că în timp de 45 de zile acestea vor găsi un alt loc pentru evacuarea deşeurilor, dar promisiunea nu a fost respectată.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite