Ion Ceban: Actualmente lipseşte un plan strategic de dezvoltare a Chişinăului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În acest moment, nu există un plan strategic de dezvoltare a oraşului Chişinău. Planul general care a fost elaborat în anul 2007 nu înseamnă decât împărţirea sferelor de influenţă, a declarat preşedintele fracţiunii Partidului Socialiştilor din Consiliul municipal Chişinău, Ion Ceban, în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de la NTV Moldova, transmite IPN.

Politicianul a menţionat că planul general nu poate fi elaborat pentru un termen mai mic de 20 de ani, din punct de vedere tehnic şi al extinderii teritoriale a oraşului. „Noi lucrăm intens asupra acestui lucru şi sarcina este să perfecţionăm acest plan de dezvoltare. Am vorbit cu partenerii noştri belaruşi, francezi pentru a atrage cei mai buni experţi în domeniu”, a spus Ion Ceban.

Fostul primar al capitalei, Serafim Urechean, a menţionat că există un plan de dezvoltare din anul 1989 şi a fost elaborat de către specialişti de la Moscova, Kiev, Leningrad şi din Moldova. „În prezent, nu există forţă şi specialişti care să elaboreze un alt plan de general de dezvoltare a oraşului”, a spus Serafim Urechean.

Potrivit lui, în cei 560 de ani de existenţă oraşul Chişinău a avut trei planuri generale de dezvoltare din care unul este cel din 1989. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite