Ion Ceban a demisionat de la Preşedinţie: Conceptual nu se va schimba nimic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Purtătorul de cuvânt şi consilierul pe probleme politice al preşedintelui Igor Dodon, Ion Ceban, a demisionat din funcţie, dar promite că nu pleacă de la Preşedinţie.

„Colegi, prieteni. Autoritatea Naţională pentru Integritate a stabilit incompatibilitate între funcţiile de consilier municipal şi consilier al preşedintelui. În aceste condiţii, după consultări cu societatea civilă, dar şi colegii am decis să înlăturăm această incompatibilitate. Voi ramâne să exercit aceleaşi atribuţii funcţionale în Aparatul Preşedintelui RM, dar şi să conduc fracţiunea PSRM în CMC. Doar nu este important cum se numeşte funcţia, dar ceea ce facem. Conceptual nu se va schimba nimic. Pe curând”, a scris Ion Ceban pe pagina sa de Facebook.

Amintim că Ion Ceban este fost deputat comunist. DIn septembrie 2012, este membru al Partidului Socialiştilor, cu care accede în Parlament la alegerile din 2014. Un an mai târziu, Ceban renunţă la fotoliul de deputat în favoarea celui de consilier municipal şi conduce până în prezent fracţiunea PSRM din CMC.

După victoria la prezidenţiale a a fostului lider al PSRM, Igor Dodon, Ion Ceban devine consilierul şi purtătorul de cuvânt al şefului statului.

Ceban s-a remarcat şi în campaniile electorale, atât în localele din 2015, cât şi în prezidenţialele din 2016, acesta reprezenta candidaţii PSRM în cadrul dezbaterilor electorale. Fiind vorba de Zinaida Greceanîi în primul caz şi Igor Dodon în cel de-al doilea.

image
Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite