Instanţa le face dreptate magistraţilor. Valeria Şterbeţ va primi o pensie de 10 ori mai mare decât pensia medie din Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea Supremă de Justiţie a respins la 26 decembrie 2013 contestaţia Casei Teritoriale de Asigurări Sociale din sectorul Centru al Capitalei în cauza intentată de Valeria Şterbeţ, fostă judecătoare la Curtea Constituţională. În consecinţă, fosta magistrată va primi o pensie lunară cu circa 1.080 lei mai mare.

La 1 iulie 2013, fosta judecătoare la Curtea Constituţională Valeria Şterbeţ a depus cerere de chemare în judecată împotriva Casei Teritoriale de Asigurări Sociale din sectorul Centru din Chişinău prin care contesta o decizie a acestei instituţii de a fi transferată la alt tip de pensie şi anume la indemnizaţie lunară viageră de 10.093,75 de lei.

Fost magistrată a considerat că aceasta este o decizie ilegală şi a solicitat calcularea indemnizaţiei lunare viagere în mărime de 95% din salariul mediu de 11.761 lei plătit preşedintelui Curţii Supreme de Justiţie (ţinându-se cont şi de indexarea din luna mai 2013).

Amintim că în perioada 2001-2007 Valeria Şterbeţ a fost preşedinte al Curţii Supreme de Justiţie, iar din 2007 şi până în februarie 2013 judecătoare la Curtea Constituţonală.

Toate instanţele, inclusiv Curtea Supremă de Justiţie i-au dat dreptate fostei magistrate care va primi o pensie de 11.173 de lei, de 10 ori mai mare decât pensia medie din Republica Moldova şi cu 1.080 lei mai mult decât i-au calculat asistenţii sociali.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite