Încălcarea legislaţiei rutiere va fi pedepsită mai aspru în Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Justiţiei vor lucra la un proiect de modificare a Codului Contravenţional şi Codului Penal, astfel încât să fie înăsprită răspunderea pentru anumite încălcări ale legislaţiei rutiere. Despre aceasta a anunţat, într-un briefing de presă, secretarul de stat al MAI, Ianuş Erhan, după şedinţa Consiliului Naţional pentru Securitatea Circulaţiei Rutiere, transmite IPN.

Potrivit secretarului de stat, se vor înăspri pedepsele pentru depăşirea limitei de viteză, dar şi pentru şofatul în stare de ebrietate.

„Au fost făcute propuneri de confiscare a mijloacelor de transport folosite de către persoanele care urcă în stare de ebrietate la volan. Măsura urmează a fi discutată cu societatea”, a declarat secretarul de stat.

Ianuş Erhan susţine că MAI va continua operaţiunile „Nopţile Albe”, „Viteza”, „Semaforul” sau „Pietonul”. De asemenea, vor fi verificate întreprinderile care prestează servicii de testare tehnică. O propunere discutată este ca lista conducătorilor auto care sistematic încalcă legislaţia rutieră să fie făcută publică.

Secretarul de stat al MAI a venit cu un mesaj către cetăţeni: atunci când văd că cineva din prieteni sau din rude urcă în stare de ebrietate la volan, să anunţe poliţia.

Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării va dispune ore obligatorii de siguranţă rutieră în şcoli, desfăşurate cu implicarea reprezentanţilor MAI.

În primele nouă luni ale anului curent, au avut loc peste 1800 de accidente rutiere soldate cu 185 de persoane decedate.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite