Încă trei preşedinţi ai centrelor de BAC, demişi! Camerele video vor fi înlocuite cu instalaţii de bruiaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce s-a convins că înregistrările video sunt ineficiente, ministrul Educaţiei propune ca de la anul camerele de supraveghere să fie înlocuite cu instalaţii de bruiaj.

Astfel, elevii nu vor mai putea primi răspunsurile testelor de Bacalaureat pe telefoanele mobile. În plus, în universităţi ar putea fi introduse examene de admitere. „Vom merge în întâmpinarea elevilor cinstiţi şi îi vom pune în dificultate pe cei care copiază", a declarat Mihail Şleahtiţchi.

Lucrările de azi la BAC sunt pe Internet. Ministerul Educaţiei a identificat candidaţii care au postat testele pe reţele de socializare

Istoria se repetă! Testele la BAC, rezolvate şi postate pe Internet

IMAGINI TRUCATE

După cea de-a treia probă, alţi trei preşedinţi ai centrelor de BAC au fost demişi, iar peste 20 de asistenţi au fost excluşi din sesiune pentru fraudarea examenelor. Numai la Liceul „Mihai Viteazul" din Chişinău, ofiţerii anticorupţie au găsit zeci de copiuţe şi telefoane ascunse în veceul şcolii, în căptuşeala scaunelor şi după tablă. Fiul directoarei, Nelly Berezovschi, a fost surprins în subsolul liceului, unde, potrivit CCCEC, urma să trucheze imaginile video. Ca urmare, şeful centrului de BAC a fost demis, iar directoarea s-a ales cu o mustrare aspră. De asemenea, în acest liceu nu vor mai fi organizate examene de BAC în următorii cinci ani.

BAC-ul la moldoveni. Feciorul unui director din Chișinău monta înregistrarea video astfel încât să nu fie observat că acolo se copiază

Şi directoarea liceului din Tabani, Briceni, a fost sancţionată disciplinar. Asta după ce secretara şcolii a fost prinsă în flagrant cu testele rezolvate, în cantină. La Liceul „Mihai Eminescu", unde au fost descoperite 70 de telefoane, a fost demis şeful centrului de BAC şi 16 asistenţi.

Nu au rămas nepedepsiţi nici elevii care au copiat: 114 lucrări la proba de profil vor fi anulate. „Nu excludem că vor fi mai multe", a declarat ministrul Educaţiei.

În această sesiune, au fost instalate camere video doar în trei licee din Capitală.

LECŢIA BACALAUREATULUI: „De unde şcoală sănătoasă într-o societate bolnavă?"

EDITORIAL Goana după note naşte analfabeţi

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite