În şase luni au trimis acasă peste 700 de milioane de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cetăţenii Republicii Moldova care muncesc peste hotare au trimis acasă în primul semestru al acestui an 712,37 de milioane de dolari, cu 9,4% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut,

Potrivit unui raport al Băncii Naţionale a Moldovei, volumul transferurilor de bani de peste hotare în ţară s-a ridicat în trimestrul doi la 392 de milioane de dolari, al doilea rezultat din istoria Republicii Moldova.

Recordul a fost înregistrat înainte de criză, în aprilie-iunie 2008, când prin sistemul bancar din Moldova au fost transferate din străinătate în favoarea persoanelor fizice (rezidente şi nerezidente) peste 435 de milioane de dolari.

Datele BNM mai relevă că în luna iunie s-a înregistrat un nou record.

Astfel pentru prima oară rubla rusească a depăşit dolarul american, cota valutei ruseşti în volumul remitenţelor ajungând la 34,1% din total, aproape de cea a transferurilor în euro (35%).

Conform unor estimări mai mult de 60% din banii trimişi acasă de moldovenii aflaţi la muncă peste hotare provin din Rusia şi alte state CSI.

Banii trimişi acasă de cei plecaţi la muncă peste hotare  continuă să fie principalul motor de creştere economică a Republicii Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite