În Republica Moldova sunt peste 176 de mii de persoane cu dizabilităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO simbol
FOTO simbol

În Republica Moldova, în anul 2018 erau peste 176 de mii de persoane cu dizabilităţi, ceea ce reprezintă aproape 7% din populaţia totală a ţării. Dintre acestea, peste zece mii sunt copii cu dizabilităţi. Datele sunt prezentate de Biroul Naţional de Statistică în contextul Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi, marcată pe 3 decembrie, transmite IPN.

În medie, la zece mii de locuitori revin 656 de persoane cu dizabilităţi, iar la zece mii de copii revin 180 de copii cu deficienţe. Aproape fiecare a şaptea persoană cu dizabilitate se încadrează în categoria celor cu dizabilitate severă.

În numărul total al pensionarilor cu dizabilităţi, predomină persoanele care au vârsta de 55-64 ani – 43,1% şi 30-54 ani – 33,9%. În proporţie de 96,4% dizabilitatea survine în urma unor boli obişnuite şi, în circa 2% din cazuri, pe motiv de boală profesională şi accidente de muncă.

Pe parcursul anului 2018, aproximativ 127,5 mii persoane cu dizabilităţi au beneficiat de pensii de dizabilitate. Beneficiari de alocaţii sociale sunt 47,6 mii de persoane.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite