În organele de forţă este o „cârtiţă“ care i-a avertizat pe şefii de la Poliţia Rutieră că vin mascaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto simbol
Foto simbol

Operaţiunea de ieri a Centrului Anticorupţie la Poliţia Rutieră nu a avut rezultatul aşteptat. Poliţiştii care urmau să fie documentaţi au fost avertizaţi înainte de descinderea în forţă. Viorel Morari, procuror interimar Anticurupţie, a declarat că a fost pornit un dosar penal pentru scurgerea de informaţie.

„Atunci când grupele operative au fost constituite, unele persoane asupra cărora urmau a fi efecuate percheziţii cunoşteau despre acţiunile noastre şi au transmis informaţia. De aceea s-a dispus pornirea cauzei penale pe amestecul în înfăptuirea investigaţiilor. Se caută cei care au periclitat ancheta", a spus Viorel Morari.

Ieri, CCCEC şi Procuratura Anticorupţie au pornit şase cauze penale pe faptul abuzurilor de putere, traficului de influenţă, coruperii pasive şi active comise de către colaboratorii secţiei Poliţiei Rutiere a Comisariatului General de Poliţie din municipiul Chişinău.

De infracţiunile menţionate sunt bănuiţi şeful-adjunct al Secţiei Poliţiei Rutiere, comandantul unui pluton, 2 adjuncţi ai comandanţilor de plutoane şi doi inspectori.

La Poliţia Rutieră s-au făcut 35 de percheziţii în birouri, în automobile şi la parcare. Sunt testate radare şi teste de alcoolemie care se bănuieşte că ar fi personale. Totul s-a pornit de la informaţii precum că există agenţi rutieri care au mujloace tehnice personale folosite la săvârşirea infracţiunilor incriminate.

Pedeapsa pentru scurgerea de informaţie în asemenea cazuri prevede amendă de la 400 până la 600 de unităţi convenţionale sau închisoare de până la patru ani.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite