În Chișinău au fost acceptate 389 de dosare pentru programul „Prima Casă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prețul unui apartament achiziționat prin acest program variază între 350 și 500 de euro pe metrul pătrat, printr-un credit de 25 de ani, cu avans de până la 30% din valoarea imobilului.

Edilii Capitalei au făcut publică, în weekend, lista primelor persoane incluse în programul „Prima Casă". Numărul dosarelor acceptate este de 389. Conform declarațiilor date de primarul Dorin Chirtoacă, majoritatea solicitărilor venite au fost pentru apartamentele de una și două camera.

Valoarea unei locuințe este de 350-500 de lei pe metrul pătrat, în funcție de starea în care imobilul este încredințat solicitantului. Avansul necesar achiziționării unui apartament prin acest program variază între 5 și 30% din valoarea imobilului.

Programul „Prima Casă" a fost extins și pentru locuințele la mansardă. Prețul o astfel de locuințe cu suprafața de 25 mp și prețul stabilit la 12.500 de euro, solicitantul trebuie să achite prima rată de 30% din valoarea totală și apoi câte 1.197 de lei pe lună, timp de 25 de ani.

Solicitanții considerați eligibili sunt persoanele fizice care nu dețin o locuință sau dispun de suprafețe de locuit mai mici decât norma sanitară de 12 metri pătrați pentru o persoană, au viză de domiciliu sau lucrează în Chișinău.

De asemenea, acești oameni trebuie să dovedească faptul că au venituri lunare care le permit să achite în rate prețul apartamentului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite