Importante companii româneşti participă la primul Forum economic Inter-regional româno-moldovean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Bălţi se desfăşoară primul forum economic inter-regional română-moldovean
La Bălţi se desfăşoară primul forum economic inter-regional română-moldovean

Peste 200 de oameni de afaceri şi reprezentanţi ai administrației din judeţele de vest ale României şi din Republica Moldova vor participa în perioada 28-29 martie, la cel mai amplu eveniment economic moldo-român, desfăşurat la Bălţi.

Municipiul Bălţi găzduişte primul Forum Inter-regional româno-moldovean, cu tema „Promovarea potenţialului economic şi crearea oportunităţilor de atragere a investiţiilor străine în Regiunea de Dezvoltare Nord", potrivit unui comunicat al Agenţiei de dezvoltare regională Nord (ADR Nord).

La Forum se vor reuni în jur de 200 de participanți, printre care oameni de afaceri din Regiunea Vest a României și din Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova, reprezentanți ai ministerelor din Republica Moldova, membri ai Consiliilor Regionale pentru Dezvoltare din Republica Moldova, ambasadori, reprezentanți ai Consulatului General al României din Bălți, reprenzentanți ai ONG-urilor din Republica Moldova, parteneri ai ADR Nord etc.
Printre companiile româneşti ce participă la acest eveniment se numără Carpatair, Alcatel-Lucent EES din Bucureşti, Erromed SRL, L&G BUSINESS SERVICES SRL,etc.

Evenimentul reprezintă o excelentă oportunitate de a promova potențialul economic al Regiunii de Dezvoltare Nord al Republicii Moldova și de a susține actorii regionali în crearea parteneriatelor în plan economic, dar și de a stabili contacte comerciale.

Evenimentul este organizat de Consulatul general al României la Bălţi, Ministerul Economiei al Republicii Moldova, Agenţia de Dezvoltare Vest România şi ADR Nord Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite