Îmbrânceli la sediul PL: Socialiştii şi liberalii, la un pas de bătaie din cauza gunoiului din Chişinău VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Activiştii Partidului Liberal şi cei din Partidul Socialiştilor au fost la un pas de bătaie luni, 6 iunie. Totul a început după ce socialiştii, revoltaţi că de câteva zile deşeurile menajere nu mai sunt evacuate din oraş, au adus peste zece saci cu gunoi la sediul liberalilor, apoi au organizat şi un flashmob la sediul formaţiunii acestora.

Un grup de consilieri socialişti au venit astăzi la sediul PL, pentru a învinui liberalii că din cauza lor gunoiul din Chişinău nu mai este evacuat. În acel moment, la sediul formaţiunii deja existau peste zece saci cu gunoi, care se presupune că ar fi adus de socialişti.

Între purtătorul de cuvânt al PL, Ionel Puşcaş, şi socialistul Victor Poleacov a început un schimb de replici aprins, fiecare dintre ei încercând să explice cui aparţin deşeurile neevacuate din Capitală.

Puşcas a cedat nervos la un moment dat şi a aruncat cu un sac de gunoi în consilierul municipal al PSRM Victor Poleacov. În replică, socialistul l-a bruscat, iar restul activiştilor scandau „liberalii ruşine”.

„Astăzi socialiştii s-au dat în spectacol din nou. Aceştea în loc să pună umărul pentru a ajuta oraşul să depăşească problema deşeurilor, umblă cu sacii de gunoi prin Chişinău”, a scris Ionel Puşcas pe pagina sa de Facebook, după incident, subliniind că socialiştii „au pus umărul la reţinerea ilegală a acestuia, având indicaţii exacte de la Kremlin”.

Ulterior, câţiva activişti liberali în frunte cu Ionel Puşcaş au încercat să le răspundă socialiştilor cu aceeaşi monedă şi au transportat câţiva saci cu gunoi la sediul PSRM.

Amintim că Pavel Filip a cerut măsuri urgente pentru identificarea soluţiilor de deblocare şi asigurarea în continuare a salubrizării în Chişinău. Duminică, 4 iunie, la Guvern a fost convocată o şedinţă operativă, după ce în presă au apărut mai multe fotografii ce demonstrau că gunoiul nu se mai evacuează, iar oraşul e plin cu grămezi de gunoi. 

În cadrul şedinţei, viceprimarul Capitalei, Nistor Grozavu a comunicat că situaţia dificilă s-a iscat acum două zile, după ce zeci de locuitori ai comunei Bubuieci au blocat accesul spre groapa de gunoi din localitate. Potrivit lui, în luna martie curent, locuitorii din Bubuieci au primit asigurări din partea autorităţilor locale că în timp de 45 de zile acestea vor găsi un alt loc pentru evacuarea deşeurilor, dar promisiunea nu a fost respectată.

Socialiştii învinuiesc liberalii de această situaţie, afirmând că Mihai Ghimpu a dat ordin întreprinderilor municipale controlate de PL să boicoteze activitatea, pentru a demonstra că în Chişinău lucrurile merg prost odată cu reţinerea lui Dorin Chirtoacă. Liberalii neagă acuzaţiile.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite